Faham!!! Vs Hafal!! Vs Ingat!!!

Ape nie??? arghhhh.. Ape nie?? Ape nie??

AKU TAK FAHAM...CAN'T IN MY BRAIN!!!!!

0k..
Mesti korang pelik kan..kenapa dengan aq nie??gila ke ape??
huh!!! tak lah..
kalau nak tahu nie la yang akan berlaku pada kebanyakan student bila ada test..
TENSION + STRESS + BLUR n macam2 lagi lah kan..

Aq?? hari isnin test Management Organization then rabu Law..
perggghhhh...jangan tanye la kan ketensionan nye tahap ape dah..

Aq try nak amalkan semula konsep belajar yang diturunkan oleh cikgu sekolah aq dulu..
cikgu kesayangan ku..siapa lagi kalau bukan Cikgu Rahiman (cikgu sn. sukan)
Dye kata "JANGAN HAFAL TAPI FAHAM!!!!!!!"
konsep cikgu yang akhirnya memberi saya huruf A dalam Sn.Sukan setiap kali exam..
hehehe..(berlagak jap)

Ahhhhh..tapi masalah nye sekarang subjek saya sem nie semua nye teori..
so memang tak lari la kan dari menghafal...
huh!!!(memang aq nie jenis suke menghafalkan)

So..aq buat konsep belajar yang baru :)

FAHAM --> HAFAL --> INGAT

Nak belajar something tuh kena susa2 dulu kan..
bak kata pepatah :SUSAH2 DULU SENANG2 KEMUDIAN:
(cehhh..dah macam buat karangan BM plak dah)

First..kena ingat apa yang kita belajar..time lecturer membebel tuh dengar je la kan..(wlupun kekadang aq tido kat belakang time lect)
Second..then kenalah hafal kalau ada term2 or topic2 yang memerlukan kita hafal..memang kadang2 susah kita nak hafal..tp nak hafal nie ada cara yang betul aw..nak tahu tak???haaa..ada lah..RAHSIA..hehe..just kidding..alaa..tak kan tak tahu kot..nak tahu sangat g GOOGLE..hehehe :p
Third..haaa..dah faham dah hafal tak reti2 nak ingat kew?? kalau dah hafal tapi tak ingat pon tak guna jugak kan..kalau korang nak ingat benda yang korang da hafal RAJIN2 la bukak buku, RAJIN2 la membaca..jangan nak test baru hafal..then bila da habis test korang buat benda tuh tak wujud..kalau boleh dipraktikkan dalam kehidupan seharian cuba praktikkan..hehe (aq pon tgh berusaha praktik)
Ilmu yang kita dapat bukan utk hari nie saja tapi utk selama-lamanya :)

Akhir kata : (actually nie kata2 dari TP silat aq)
"APA YG KITA DAPAT 6 BULAN NI TAK MUNGKIN AKAN DAPAT 6 TAHUN AKAN DATANG"


p/s :: harap boleh buat test MO n Law..pray for me :)

::PEACE no WAR::

My Long Silence

Assalamualaikum..
hai blogger2..haa dah lama saya tak berbloging..rindu sangat kat blog nie..hehe
sibuk dengan duty as student..assignment, quiz, test, presentation memang tak dapat dielakkan la betol tak?? hurmm..
saya pon pejam celik pejam celik dah masuk sem 4..nak habis tahun kedua pon and tak lama lagi masuk tahun akhir..huhu..scary bhai..
perubahan pada jangka waktu semester yang semakin pendek membuat tempoh pembelajaran juga jadi semakin singkat..huh..letih nak mengejar silibus yang tak terkejar2 tuh..
bila ada test yang masuk topic tak sempat belajar lagi mula la sorg2 kelam kabut jadi nya termasuk la lecturer skali kan..huhu

INSYAALLAH..
semester 4 nie saya nak dapatkan result yang terbaik..
cukup lah sekali semester lepas result jatuh agak teruk..
majoriti student pointer jatuh..pehhh..sedih kot..
rase  nak nangis 3 hari 3 malam..hurmm..
tp tak ada guna nya kan..benda dah jadi mana bole berpatah balik..
just after this kena study hard hard hard ckit la kalau nak naikkan semula CGPA..hehe..

::PEACE no WAR::

waalaaa best la lagu nie ;)


Khas untuk cinta hatiku ♥♥♥

kenapa aku perlu menangis lagi???

Aku terluka
Ku sangka tak mungkin terjadi sekali lagi
Dulu kau kata
Tak mungkin aku kan kecewa
Hatiku akan kau jaga

Pernah ku sangka
Inilah cinta yang terindah dalam sejarah
Apakan daya aku yang menanti pelangi
Mengharap engkau yang pasti

Dan aku menangis lagi
Kecewa untuk sekian kalinya
Dan kisah cinta luar biasa
Habis sorang untuk semua
Kejam dirimu
Kejam dirimu

Aku kecewa pedih
Tak mungkin dapat kau faham sakitnya
Kata-katamu lah punca segala
Cinta kita kau persenda
Pergi kau pergi
Tinggalkan aku menangis lagi

Apakan daya
Aku si bodoh yang percaya kata-katamu
Puas didepan mata
Mungkin engkau lah pendusta
Bagimu hatiku tiada makna

Aku menangis lagi
Kecewa untuk sekian kalinya
Dan kisah cinta luar biasa
Habis sorang untuk semua
Apalagi perlu ku rasa
Aku terlupa

Aku kecewa abadinya
Tak mungkin dapat kau faham sakitnya
Kata-katamu lah punca segala
Cinta kita kau persendakan
Pergi kau pergi
Tinggalkan aku
Biar aku sendiri

Luka aku terus meratapi
Luka-luka kecewa
Dan aku tahu ku tahu (Hatinya)
Dalam hatiku takkan bisa merubah segala-gala

PeRcAyA pAdAku ♥♥


aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu

berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu
agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku

tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu

berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku



TKF aka Introduction To Information Technology ♥♥


nie la group TKF aq..
tgh menyiapkan 1st assignment..
huh..pening kot..
soalan aje dah mcm karangan spm..
9 soalan pulak tuh..
nape alang2 ta bg 10 aje..
hehe..
hmm..nie klu buat asg gune lapy
plus ade plak kesenangan wifi
ape lg sambil menyelam minum air la..
pening buat asg berfesbuk pulak..
mane nak siap..huh
mslh nye 1 jew..
sorang buat semua akan follow..
huhuhu..
so lepas nie klu nak buat asg jgn gune lappy..haha
k x??

outing ♥ kami budak intrade


sweet moment bersama
first kami go to TER aka Terengganu Equestrian Resort..main bowling la..
best giler..dpt main dgn bebudak kelas nie kn..bukan selalu..
plus..tggl setahun setgh aje lg kami nak bersama..sedihh..huuuu

haaa nie aq la..haha..xtera mane pon main..main baling jew..jnji bowl kedepan..





haa..then..go to Pantai Teluk Ketapang..
p makan ICT..bukan i city shah alam aw tp stand for ikan celup tepung..
sedaap giler tuhh..bukan setakat ikan jew, sotong, udang semua kami bantai makan..
hah terbaik la..makan plak tepi pantai..dah mcm picnic la pulak..








junior VS senior

dah masuk sem 3 nie..means as student yg akan menjadi SENIOR..bukan akan tp mmg telah jadi pon..persoalan nye..best kew jd senior nie??huhu..dan best kew klu dpt junior nie??ahaha..whatever..yg pasti wlupun da jd senior tp still lg junior..intermediate la senang cite kn..huhu..

INILAH JUNIOR INTRADE SEM 1 2011/2012
 

K.A.W.A.N xkenal erti "memilih"

K.A.W.A.N xkenal erti "memilih"??? 
ape maksud title aq nie..aq pon xfaham..main hentam keromo jep..
asalkan ade la cikit persamaan mksud tersurat or tersirat yg sebenar an..

sebelum tuhh aq nak mintak maaf la pada2 sape2 yg xbape nak paham ayat aq nie..haha..biasa la..dah dekat 2 tahun tinggal subjek Bahasa Melayu..melayu kn mudah lupe..yekew??hmm..tmbah2 pulak further study kat negeri asing..negeri asing ok bkn negara asing..hehe..mcm2 bahasa, mcm2 ayat, mcm2 word, mcm2 loghat yg aq dgr..so sedikit sebyk bhsa melayu johor aq dah agak di mix2 kan..so aq main taip jew la ape yg terlintas kt kepala otak aq nie..haisshhh entry aq nie bukan nak cite pasal bahasa2 la..ishh pe la..

hmmm...aq nak cite pasal somebody..ehh bukan somebody tp twobody..haha

nie budak nye..
hahaha..nie name nye rahman a.k.a aman a.k.a man a.k.a SENGET...hahaha..kitorg pggl dye senget @ ngeng2 sbb dye nie senget + condong..haha..dye dak scout unisza..sem nie dye jd pengerusi..wlupun dye agak2 senget tp klu ade event dye yg paling buat byk keje..bersungguh betul..tp kdg2 tension gak..sbb klu dye tgh senget ktorg akan jd pening..huh..satu perkara yg menjadikan best berkawan dgn dye nie..hmm nak tau ape?? xkering gusi..haha..klu lepak dgn dye nie seminit xketawa xsah..ade jew benda2 senget dye tuhh..



haaa..nie sorg lg..name nye shahfillah a.k.a shah a.k.a master chef..dye scout unisza gak..dye antara yg pling chubby dan yg pling cute antara kami semua..haha..aq pggl dye master chef sbb setiap kali ade camp dye yg jadi tukang masak..kdg2 dye jugak jadi bomoh utk budak2 histeria <dak FKI katakan..huhu>..haaa..klu ade camp, dye dgn dak aman senget tuh akan jd tukang gegar khemah + jd tarzan time subuh <sabo aje la time tuh..ishh>...hmm..shah sama dgn dak aman..klu dok dgn dye mmg gelak r memanjang..ade jew benda2 yg dye bole bikin lawak sengal..huhu



t0 aman n shah..korg kawan boy terbaikkkk r...best kawan dgn korg..layan kesengalan dan kesengetan korg..hahaha..hope dpt kwn smpai bile..klu scout "once scouts forever scout"..kita " once friends forever friends"..kn3??huhuhu..aman : aq doakan ko dapat p Jordon tuhh..shuhhhh3..hahaha


oitttttt...sweet moment..terbaiikkkk dr ladang...best kowt..hope dapat bercuty mcm nie lg korg semua..round2 KT a.k.a Kuala Terengganu..pasnie kita p KTB a.k.a Kem Telaga Batin pulak..hahahha..
haa..hehe..sebelom tuh aq nak mintak maaf la kt korg klu ade wt salah ke kn..terase hati kew kan..huhu..harap dimaafkan...kata 1 keluarga 1 malaysia..haha..0k??cam tu la kwn..

when lect said "sy ade hal lepas nie"




"YEAHHHHH"..haaaa nie la word yg selalu student2 lontarkan when lect said "sy ade hal pas nie"..kn3??
Hahaha..time class Management Accounting tadi..when lect said "kelas kita mgkin kejap jew dlm smpai 8.30 coz sy ade kursus pas nie" <cm tuh la kot ayt lect tuh..huhu>
Tp budak2 intrade nak jawab ape tahu?? "ALAAAAA"....<sejak bile jd baik nie..huhu..dah insaf dah..termasuk la aq :)>
Last2..lect yg melihat student2 nye sungguh bersemangat nak belajar terus kata
"K la..lama ckit..klu wt kejap nt kene gnti class pulak kn"..<haha cm tuh bunyi ayt dye..aq xingat dah>

Disebabkan lect ade hal..kul 9 da habis class..haha..best giler kot..1 jam class..then 2 class petang nty cancel..pergghh..mmg relax kot hary nie..tp mcm rugi pon ade gak..
klu bak kata Julia : "rugi aq mandi lama2 pagi tadi"..aduii ape kene mengena tau..

hmm..nak buat ape la nie..bile cncel..asignment pon xde lg..dok dlm bilik on9 and menjelajah blogger2 then tgok movie..tuh aje la keje aq sejak belakangan nie..
seriusly..nak dijadikan story..seminggu 2 nie jew aq rase aq free, relax ckit, xbyk keje..
tpp tgok lah start mggu depan confirm akan menjadi busy kalah perdana menteri..haha..
meeting sane, meeting sini..program k0 punye pasal la..
sekarang bile class cancel suke sgt..tp next week terpakse skip byk class..rase mcm rugi pulak bile x g class..haha..pape la aq nie kan..
xde la..klu x g sbb class cancel x miss pelajaran tp klu x g sbb terpakse skip alamtnye mmg miss la pelajaran..owg lain dah terbang ke angkasa aq baru nak bina kapal..<senget>

hope i can hear lect said "OUR CLASSES START AT RAMADHAN"
hahahaha..0k x guys???

funtion kami gurl intrade =) sweet moment

 hahaha..nie la xtiviti2 kami..makan2..dekat court bola tmpar pon jadi..huhu..tgh mlm plus dlm kegelapan malam yg hnya diterangi sang bulan..haha..bak kata ku tikazman "PERSAHABATAN KITA SELAMANYA, TENTANG BULAN"...
 haha senget la klu layan telatah diorg nie..huhu..xkering gusi kot..haha..tp sekarang dah susah sikit nak wt mcm nie coz kami dah dok kt kolej kediaman lama..ade yg terpisah plak tuh..klu dulu dok kt blok baru ade rumah ade ruang nk lepak, ade dapur leh masak..tp sekrg masak kt dlm bilik then cari la mne2 tempat yg bole dijadikan pot2 utk picnic..huhu..


Intrade a.k.a International Trade


haha..inilah kami..student2 Diploma International Trade (Intrade) bacth 2010/2011..muka budak2 lg kan..haha biase baru lepas SPM..tp sekarang dah masuk sem 3..dah jd senior dah..haha..tp still junior taw..or dlm erti kata lain kami intermediate..haha..lumrah la kan..mesti gurl lebih ramai dri boy..haha..boy 8 org jep..limited edition dorg sume nie..huhu..mereka semua nie sporting..best kawan2 dgn dorg..hmm ade sorg boy classmate aq nie..name nye Aidi..budak nye baikk gile..sopan jep..haha..dye pemalu la..sgt3..pelik tgok dye..huhu..tp xpe la xkisah wlu mcm mne pon dorg..dorg mmg classmate yg terbaik..sayang dorg semua.. <3








PSSCM UniSZA

hmm da lame aq teringin nak masuk seni pertahanan diri nie..sejak dari sekolah lagi tp xdpt2..alhamdulillah..masuk universiti nie aq berjaya merealisasikan impian aq nie..ce wahh..haha..aq dapat masuk Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia (PSSCM) UniSZA..best gak kot..aq masuk dgn my best friend Yana a.k.a partner aq..excited gile time 1st2 masuk class silat nie..yg paling best nye time intake baru tuh aq dgn yana jep ahli baru persatuan nie a.k.a ahli baru kelas asas..so masa kelas asas pengajar hanya bg tumpuan kt kitorg berdua jep..n xde la malu sgt klu ktorg berdua jep..heehe..hmm disebabkan hnya kitorg jew budak baru baru kelas asas xhairan la klu kitorg bole habiskan buah2 asas hnya dlm mase sebulan lebih jew..huhu..masa kelas asas ade 21 buah..hmm ade buah yg senang ade jugak yg susah..naik sakit2 badan2 aq..huuhu..tp adat la tuh kn..name pon belajar silat bukan belajar menari..huhu..sekarang aq dah masuk kelas jatuh..kelas jatuh kesinambungan dri buah2 asas..fuhhhhh..masuk kelas jatuh...perhhh lgi la..naik2 lebam2 lutut aq..tp nk wt cm mne tahan aje la kan..then klu dpt pengajar yg serius giler..time dye bg buah perghh klu xikut n wt bdn keras jep mmg patah tulang..hahaha..tp mujur la pengajar sume nye xde la sekejam tuh..budak2 pon kene la pndai2..time dye bg buah 2 kene la ikut n badan 2 jgn la wt keras..lepas kelas jatuh akan masuk kelas seterusnya iaitu kelas potong..then tamat la..tp bole smbung lg utk kelas seterusnye tp itu utk yg nak jd jurulatih jew..insyaallah klu berpeluang dan berkemampuan aq pon nak smbung smpai bole jd jurulatih..hahaha..em pape pon silat cekak mmg the best..byk benda yg bole dipraktikkan..ia bukan jew mengajar kita bersilat semata2 tp mengajar kita utk berpersatuan..xsia2 aq masuk..berbaloi baloi..hahaha


ape yg perlu aq buat nie?????


arghhhhh pening..pening..sem nie dilantik menjadi naib presiden Pengakap Kelanasiswa 11..tanggungjawab yg sgt besar utk aq pikul..pas tuh bole plak sem nie pusat k0 nak buat event bapak gile besar..ape name event tuh pon aq xingat dah..haha..event 2 akan diadakan 20 --> 24 julai nie yg akan diadakan dekat Dun Sg Besi <kt ne tuhh??xtau aq..hahaha>..seramai 700 student unisza akan menyertai..dan akan dirasmikan oleh menteri pengajian tinggi..setiap k0 akan dibahagikan kepada beberapa buah kg..then yg buat aq stress gilak sekrg..event 2 akan di handle sendiri oleh student..and acara2 yg dibuat disetiap kg akan dihandle oleh jawatankuasa tertinggi setiap k0 <presiden, naib presiden, setiausaha & bendahari>...arghh tension kot..nty kene p meeting dgn JKKK kg..ohhh noo..xpena2 dibuat seumur hidup den..haii mcm mne la nty..da la kene p meeting tuh selama 1 minggu..then may be berlarutan smpai tibe hari event tuh..hmm palembang pon aq p awal buln 7 nty..mmg la aq nty akan diberi pengecualian kuliah tp..arghhhhh banyak skip class nty kot..habis la aq..da la kene struggle utk sem nie nk naik kan lg pointer..tp klu asyik skip class jew mcm mne nk naik..nmpk nye aq kene manage masa aq dgn btol2 la nty..bole kew aq??aq cube utk tak ambil kisah sgt pasal event tuh tp nak xnak kene pk gak coz tuh melibatkan event universiti bukan event k0 saja..ahhhhh..tppp cm mne sekalipon aq mmg tgh pening gile nie..aq takut aq xbole nak pikul tanggungjawab tuhh..malu la nty..then yg dikejar xdpt yg dikendong keciciran...haisshhh..tolong la aq..sape nak ganti tempat aq??angkat tangan mcm saya...hahha..nasib2

syukur pada mu Ya Allah

wahhhh..hari ini khamis 26 mei 2011 tiba juga..result utk student dip unisza telah diumumkan..semua sedang sibuk bercerita pasal result masing2..ade yg gembira sbb perstasi meningkat, dapat DL..ade jugak yg sedih sbb prestasi turun, xdapat DL,,hurmm..aq?? aq dua2 ade..gembira ade sedih pon ade..aq punye result ok la..nk kata teruk xde la teruk sgt kot..at least ape yg aq nmpak prestasi aq sedikit sebanyak ade juga yg meningkat..alhamdulillah..yg aq paling xsangka account aq meningkat..huhu dah la stdy last minute kot..thanks pada yg telah banyak membantu aq nie..last minute baru la nk terkocoh-kocoh..huh..urmm sedikit mengecewakan pada subjek micro coz result xseperti yg aq impikan..heehe..tp ok la..dan yg aq paling sedih subjek bus math aq down ckit.. :(  tp xpe la..aq harap ini semua akan jd pengajaran dan peringatan utk aq agar lebih berusaha kelak..next sem aq kne struggle lebih lg..coz pngk aq tidak begitu memuaskan..
TAHNIAH pada student2 terutamanya student intrade yg telah berjaya..ade yg dpt result gempak giler..fuhh aq bangga la dgn korg..keep it up ok..teruskan kejayaan anda pada masa akan dtg..pada yg dpt result sederhana (aq la antaranye tuhh) teruskan berusaha..jgn main2 lg 0k..USAHA TANNGA KEJAYAAN>>
hurmm dgn result aq nie..adakah aq akan mendapat surat cinta utk kedua kalinya?? juz wait n see ^-^

SCARED

hari ini 23 mei, hari yang paling (xtahu nk ckp mcm mane)..segala jenis perasaan ade..tension giler..tetibe dapat surat dari JPA. 
AMARAN KERANA PENCAPAIAN PRESTASI AKADEMIK YG SEDERHANA BAGI PELAJAR TAJAAN JPA..sehubungan dgn itu, saudari diberi amaran supaya mempertingkatkan lagi prestasi akademik agar memperolehi kejayaan yg cemerlang..sila ambil perhatian bahawa Jabatan ini boleh menamatkan penajaan saudari jika masih menunjukkan prestasi akademik yg lemah di masa hadapan..Sekian terima kasih
walamak sekali bace nak menjerit jew rasa..sedih kot..takut semua ade..susah aq nt klu sem depan xdapat tajaan..PT pon dah xde..xkan nk gune duit sendiri..aq mmg ade duit kan..biasiswa FAMA pon aq xnk ar..aq klu bole xnk susahkan mak dgn ayh..dari start nak masuk u sampai la skrg semua perbelanjaan aq gune duit sendiri, duit gaji aq dulu, duit tajaan JPA dan sempat jugak la merasa duit PT..hurmm..sekarang nie aq hanya bisa berdoa pada tuhan semoga result aq kali nie meningkat..Ya ALLAH tolonglah hamba mu ini..

kelanasiswa UniSZA

sape kata jadi budak pengakap nie xbest..haha tp aq pon dulu ckp mcm 2 jugak..tp xkenal maka xcinta..sekali da masuk pengakap nie terus jatuh cinta..hehe..ONCE SCOUT ALWAYS SCOUT..sejak aq masuk kor pengakap mcm2 pengalaman yg aq dapat..klu nak buat ape2 event semua kene handle sendiri..kene buat surat kat hepa la, kt org tu org nie..silap sikit kne reject..haii susah btol klu kne handle sendiri..da xde lg cikgu ke yg nak tlg buatkan..kitorg juz ade sorg faci yg akan bg support dr belakang..tp biase la kan budak baru belajar mmg byk silap nye..kitorg anggap semua cabaran yg dtg sebagai satu ujian bg kitorg..belajar dr kesilapan..
Kelanasiswa sem 2 KKY1011 batch 10/11 telah berjaya memperoleh Baden Powell (B-P) Award iaitu anugerah tertinggi dalam Pengakap Kelanasiswa..semua atas usaha ahli kelana sendiri yg berjaya melengkapkan kelima-lima lencana yg diperlukan iaitu lencana ICT, Kemahiran, Kepimpinan, Perkhidmatan & Pengembaraan..dan secara tdk lgsng kami memperoleh Manik Kayu 1..
Terima kasih kepada fasilitator kami En. Syed Mohd Al-Shukri bin Tuan Sharif atas segala tunjuk ajar, nasihat dan bantuan anda..haa xlupe juga pada patrol aq Patrol Dato' Bahaman (syah aka ketua + master chef, puteri norshafiza. Afiqah, Mustakim, Norshairah & Shahirah)...dan juga kepada patrol2 lain..Patrol Panglima Gantang, Patrol Dato' Maharajalela & Patrol Tok Janngut..
Insyaallah sem 3 nt kami akan berusaha pula utk mendapat manik kayu 2, 3a & 3b..dan ini melengkapkan diri kami utk ke Jambori Antarabangsa di Kem Telaga Batin, Terengganu bulan 11 nt kot..hehe
Dan yg aq plg xsabar2 nie..insyaallah jika tiada alang melintang seramai 6 org kelanasiswa unisza akan ke Jambori Antarabangsa di Palembang bulan 7 nt..utk persediaan kami akan ke Pra-Jambori di KTB bulan 6 nt hmm tp bukan sebagai peserta tp as heehee..
layari laman blog kelanasiswa 




thE bEst m0mEnt as budak sekolah




budak2 4sp2 & 5sp2 batch 08/09...classmate yg gile2 remaja..hehe..
miss u all...cyg korg


dinner Persatuan Sains Sukan tahun 09..kenapa aq kata time nie the best m0ment bg aq..coz mlm tuh aq mendapat 2 anugerah..hehe..syukur alhamdulillah..xpena2 dlm hidup aq naik pentas kot..segan jerk..haha..biasa la budak low profile mcm aq nie mmg nk naik pentas kn..



KAPA gurl from SMK Sri Mersing..the best m0ment kawat kaki at Gunung Ledang..Perkhemahan Integrasi Kadet Pertahanan Awam peringkat Negeri Johor..

sElAmAt hAri ibU ;)


Selamat Hari Ibu/Mak kepada mak saya Kamariyah binti Majid..I Love U m0m..semoga Allah melindungi mak..Terima kasih diatas segala pengorbanan yg telah mak lakukan kepada anak2 mak yg seramai 7 org nie..hehe ala bru 7 org kan..lg ramai lg best..hehe..Pengorbanan mak sentiasa diingati..even xmungkin mampu utk dibalas namun jasa mu tetap dikenang..kami anak2 mak akan sedaya upaya untuk buat mak bahagia n happy selalu..insyaallah..hmm hanye ini yg mampu aku katakan..aq bukan pandai sgt nk ckp feeling2 nie..hehe..but yg pasti SY SYG MAK SY..xmungkin mmpu diluahkan dgn kata2.. ;)
selepas tamat spm aq keje kt selngr pas2 further study pulak..kira2 hmpir 2 tahun dah aq terpaksa duduk berjauhan dgn mak..rindu giler kt mak ayah..lebih2 lg bile dah further study nie..aq jrg2 call mak aq..hehe jahatnye aq kan..sory la mak erkk..bukn apew..aq nie dgn parents pon low profile (pemalu)..hehe..0k la mak pasnie org janji akan rajin2 call mak..hehe..n my advise kpd budak2 yg akan further study tuhh rjin2 kan call parents korg even sesibuk mne pon korg 0k..

special t0 my m0m

DisiNi :)


salam...entry hari...di hari pertama menjejakkan kaki di bumi mersing setelah beberapa bulan diperantauan...cehh wah...hehe...tepat jam 5.10 pm aq tiba di persimpangan kg sri pantai...my dad dah sedia menanti kepulangan anak nye yg tercinta..hehe...wahhh rindu beb...rindu giler...dah sampai umah niehh...mencari2 kelibat some1...sape lg my mom larhh... ;) cari punye cari xjumpe2...mne pulak menghilang?? ishhh...last2 setelah beberapa ketika aq baru ingat..haiyyaa mak keje la!!bengong tol aq nie..bole lupe pulak...dh rindu sgt kn..hehe..


hmmm...now da ade dekat rumah...aq nk watpe erkk?? xkan nk dok lepak jerkk...memperhobehkan boreh jaa...nk tanam anggur belakang rumah pon??hmmm?? bole gak tuhh...belakang rumah aq pon kosong...heeee...tp mrsg skrg panas giler arr...kang baru sehari tanam mampuh dah...hmmm ish xleh jadi niehh...ape yg aq boleh buat sepanjang cuti nie...seriusly duit aq mmg da tggl nyawa2 ikan nie...nk keje tp kat mne erkk?? ade cdgn x?? kowt2 la sape2 yg sudi nk tawarkan budak xckup ilmu nie, den on jaa...hehe...but sure yg halal k..huh...nmpk nye keje aq nt on9 fb 24 jam jew la...pas2 rajin2 update blog niehh..klu dah 24 jam mengadap lappy niee pastinye charger juga akan sentiasa melekat kt suis tuhh kn...n nt akn dgr larh pak said mulut berkata2 tp mata tgok berita tv (seperti sem lepas)...nk thu ape kata nye?? hmm cm nie : "haii mak nye bulan lepas bil elektrik 40 50 henget, tp alamat nye lepas nie kene bayar double triple larh kn"...waaa...sape makan lada dialah yg terasa pedas nye kann...hehehe...aq bole wt xdgr jaa..tp dlm hati dah gelak guling2 dah..hehehe

merdeka larhhh


huahuahua....hari nie (pagi tadi)  last paper final exam aq (busn math)...huh akhirnya tamat jua perjuangan selama 4 bulan beberapa hari di SEMASTER 2 kat unisza niehh...kami berjuang hidup dan mati untuk 16 jam kredit sem ini...hahaha nantikanlah sem hadapan (sem 3) untuk 18 jam kredit...totally subjek 3 jam kredit...5 subjek 3 jam kredit n 1 subjek 2 jam kredit....huh jgn hrp bole main2 lg sem depan...
tapi yg aq paling tension....haiiyyaa next sem aq akan bercinta lg dgn accounting, math ("bus stat" ~ bak kata mima), n eco (macro) ...huaaaaaa...ingt kn dah xjumpe dah killer3 subjek niehh...huh...plus 2 lg subjek baru introduction to finance (ingt dak finance jew amek...hehe) & fundamental of information technology (harap bukan ayh ku lg yg jd lect..hahaha)...hmm tp xpe lah...dgn azam yg baru niehh...hahaha...sem dpn nk perform...dgr kata sem 3 senang dpt DL...waa klu mcm tuhh aq pon nk jugak beb...heeeeee

ok..exam sude tamat...now bermula la cuty sem...haha saat2 yg dinantikan...aq balek esok pagi...perhhh xsabar dah nie nk jumpe mersing..hehe..nk jumpe mak ayah..nk hangout dgn kwn2 kt sane...rindu beb kt diorg...huhu...hmm mlm nie nk kne pack2 barang dah...tppppp rase mls la pulak...mmg ckit kn brg...huh...stor gile dah penuh...dikonke set2 syariah...thu la diorg balek awal..hbis 1 stor tuhh penuh dgn brg diorg jep...kasihan la kt set2 3P nie yg blek lmbt nk cmpak mne la brg2 niehh...haiiyyaa nmpknye pndai2 la nk hidup kan...

btw...mersing tggu jew la kepulangan aq esok 0k even aq thu ko xkn lari kemana...haha...
HEYYY ORG2 TAMAN PANTAI..ANAK PAK SAID NK BALIK NIEE...HEHEHE
jgn lupe sambut bentang karpet merah dgn kompang sekali...hahahaha...

attention plzz...hahaha

sory lorhh..agak2 mane2 post yg korg bukak tp xbole tgk 2 that mean ade mslh teknikal ckit...huhu...xde r actually post2 tuhh aq wat mase aq gune url yg lame...tp skrg aq da tukar url yg baru...hehe so korg xbole tgok klu trus klik ke "post by njs" or "u might also like"...xtahu pulak akan jadi mcm nie...klu yg nk tgok tuh kene klik kt "older post" owk...hahaha...2 pon klu nk tgok...huhu...

AisHitEru


Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o...uo
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

when i become lazy superwoman

FINAL EXAM SEM 2!!!!!! sudah bermula....arggghhhh tension bebeno la...2 paper dah lepas..pas nie paper bi pulak...hmmm pas2 subjek yg akan kill me ke tali hayat terakhir...ACCOUNTING, MICROECONOMICS & BUSINESS MATHEMATICS....HUH...mcm mne nie...da la akaun mmg aq xbole nk catch up..aq pon xtau kenapa mmg aq mls sgt n + xsuke subjek akaun nie...sgt2 memeningkan kepala otak aq...mmg r kan mne ade benda yg senang dalam dunia nie...hehehe ^_^


Hope aq bole buat...yeahhhh aja aja fighting...caiyok3...berusaha selagi mampu...usaha tangga kejayaan...

BELIEVE YOU CAN DO IT =)

operation + surgery....grrrrrrrr!!!!

  
17 october 2009..the date that i will never forget..the historic date for me..at Hospital Sultan Ismail, Johor Bharu i placed for further treatment..i go to HSI on 16 october..until i at HSI i went to medical check by a specialist of the nose, ears and mouth..after inspection, the doctor found a lump of pus found at the bottom of my ears..after getting approval to conduct the surgery, doctors prescribe the date of my surgery the next day..the sorts of things that i feel..nervous,scared, and so on..
the day of surgery, 17 october, saturday, at 10.00 a.m, i was brought into the operating room..but do not know why this time I could not feel anything..not afraid..but not enjoy of cause..when i lay in bed surgical and surgical lights bright lights in my face..i am not able to say anything else except pray that the surgery went well..
surgery started when i was sedated by the anesthesia specialist..after the doctor inserts a camera through my nose wire. doctors should not be put through the mouth because my mouth will not open at that time..despite being sedated, but pain when the camera can still be felt..and the pain that i felt God only knows..but a minute later i went unconscious..maybe the effects of anesthesia..
3 hours, then i realized..and my doctor said surgery did not take too much time just an hour and a half alone..the doctor told me, during surgery, after doctors had cut a little squirt pus..i hear it i chuckle..hehehe..after surgery, i had to admission and care under a specialist doctor. My week-long hospital. tired and bored. and the most i do not like about the hospital is food..very uncomfortable and not tasty..bargaining and the same menu every day..hehehe..i do not want to stay in the hospital again this past..hehe..so i'll keep my health as best as possible so as not to enter the hospital again..let this be the first and last....huhuhu =)
and most depressing of the year..i had to celebrate my birthday in the hospital..
no friends, no cake = (
 
 

FoRuM =)


MENTAL BLOCK...gggrrrrrrrrr

wh0 am i



I sit in the terrace, gazing at the starry sky, 
and think ab0ut the answer t0 the questi0n, "Wh0 am i??"
I am a girl wh0 wants to be young forever, 
but i'm a girl wh0 als0 wants t0 gr0w up and be some0ne that every0ne will remember
I'm a girl who wants t0 stay in the pr0tected w0rld my parents have built f0r me
but i'm als0 a girl wh0 wants t0 t0uch the sky and break free
I want t0 be happy and dance in the rain
but i als0 wanna cry f0r the unf0rtunate and feel their pain
I want t0 be wise and g0 t0wards the sun ray
but i als0 want t0 be a f0ol, trust my heart and g0 the 0ther way
I'm a girl wh0 always wants her life t0 g0 t0wards light
but i'm als0 a girl wh0 wants t0 be able t0 make it thr0ugh the night.
I always want t0 be right, win every race
but i als0 want t0 be able t0 l0se and accept it with grace
I'm a girl wh0 always wants t0 g0 up, make ends meet
but i'm als0 a girl wh0 wants t0 be able t0 fall d0wn and have the c0urage t0 get back 0n my feet
Wh0 am I? What kind of a human being? I'm right, i'm wrong, i'm everything